/  Diverse   /  Pe urmele untului de shea

Pe urmele untului de shea

 

Untul de shea -sau untul de karite- este recunoscut ca făcând parte din lada de comori a naturii, ascunzând în moleculele lui secretele unei pieli sănătoase și luminoase. Minunile pe care le face untul de shea au ajuns și pe la urechile noastre, așa că a fost invitatul special al colecției ADOR. Cum să nu îl adori, când are atâtea beneficii?! A venit momentul să îți facem și ție cunoștință cu el, căci sigur te va face să zâmbești.

 Ce este și cum se obține untul de shea?

Untul de culoarea fildeșului se regăsește în interiorul semințelor nucii de shea, ce crește în savanele Africii. Fermierii culeg nucile, după care intră într-un proces de transformare, până capătă forma untului perfect. Nucile sunt sparte, copate și pisate, apoi conținutul obținut este lăsat să se răcească. Untul are o textură solidă la temperatura camerei, dar în contact cu corpul, se topește și devine emolient. Iată un unt care se topește după corpul tău!

 Povestea untului de shea

 Copacul de Karite se găsește în Africa, iar tăierea lui a devenit ilegală în unele zone, recunoscându-i-se proprietățile miraculoase.

Untul de shea a ajuns renumit în Europa recent, însă femeile africane se bucură de beneficiille lui încă din cele mai vechi timpuri, folosindu-l atât în alimentație, cât și în îngrijirea personală. Oamenii îl foloseau pentru a vindaca rănile sau arsurile, pentru a își proteja pielea de factorii de mediu sau pentru a calma contracțiile musculare, artritele și entorsele.

Industria cosmetică a speculat efectele uimitoare ale acestui ingredient și a început să îl folosească, devenind astfel un adjuvant în majoritatea produselor de îngrijire. Încă o dovadă a faptului că natura creează pentru noi!

 Beneficiile untului de shea 

Datorită compoziție bogate în acizi grași, vitamine și antioxidanți, untul de shea are proprietăți curative, antiinflamatoare și revitalzante, oferind pielii imboldul de care are nevoie pentru a se reface. Vitaminele A, D și E  din compoziția lui regenerează, stimulează producția de colagen responsabilă de întinerirea pieii, reduce vergeturile și ridurile și are efect tonic asupra celulelor. Acizii ce se regăsesc în untul de shea vindecă și calmează țesuturile pielii (eczeme, arsuri solare, înțepături de insecte) și ajută la reducerea durerilor musculare prin eliminarea toxinelor. Odată aplicat pe piele, el formează un strat protector atât în calea razelor de soare, cât și a schimbărilor de temperatură ce pot afecta foarte ușor pielea.

Folosește-l și îl vei îndrăgi de la prima atingere, căci are o textură cremoasă, ce nu astupă porii și o aromă delicată cu efect de relaxare!

 Recomandările byCodru

Noi am creat colecția ADOR, folosind ca ingredient de bază untul de shea, pentru a veni în întâmpinarea nevoilor pielii în orice sezon. Astfel, am dat formă unor produse care să îți fie alături în toate provocările, indiferent de vreme. Totodată, am presărat arome delicate, florale, fructate sau cu iz dulce de ciocolată, care să îți contureze personalitatea și să te definească în orice împrejurare.

Iată un secret byCodru! Folosește produsele din colecția ADOR drept cremă hidratantă, loțiune înainte și după plajă, sau balsam de buze și te vei bucura de beneficii multiple oferite de un singur preparat minune!

Leave a Comment

Produsele by Codru sunt create exclusiv din ingrediente de puritate înaltă si au o puternică rădăcină românească, fiind manufacturate chiar în inima Transilvaniei, departe de aerul poluat al orașelor.

X