/  Fără categorie   /  Final de an, inceput de planuri

Final de an, inceput de planuri

 

E timpul pentru planuri noi, nu credem ca exista cineva care sa nu fi spus, vreodata, “de la anul voi incepe sa…”.

E minunat. Planul inseamna optimism si asteptari, inseamna mobilizare si actiune. Inseamna bucuria de a trai, asa ca noi nu va dorim decat atat: cat mai multe planuri si vise, care sa se indeplineasca firesc.

Credem ca este timpul ca de la anul sa ne privim mai mult in oglinda. Sa ne privim, nu sa ne uitam…. Adica sa dedicam timp uitandu-ne in adnancul propriilor ochi si al propriului suflet, sa ne intrebam daca suntem asa cum ne dorim sa fim si cat mai avem pana cand vom reusi sa ne conturam in omul care ne-ar face sa spunem “Acum sunt mandra de mine”.

Credem ca de la anul e momentul sa petrecem mai mult timp cu oamenii dragi, inconjurati de obiectele dragi, de aromele dragi, de culorile dragi. Pentru ca e timpul sa ne iubim si sa ne asumam, asa cum suntem, cu micile noastre ciudatenii. Si daca va place ceainicul vechi si demodat, de pe vremea copilariei, atunci e cazul sa il folositi zilnic si sa beti, din el, ceaiul preferat, fara teama ca cei din jur vor privi ciudat. Si daca va place ca seara sa aprindeti lumanari parfumate, chiar si pentru jumatate de ora, atunci faceti asta si traiti momentul din plin, fara sa il mai amanati pentru week-end sau pentru “dupa terminarea raportului pentru birou”.

Credem ca este timpul sa ne ratacim mai des in cartile preferate sau in fata filmelor bune. De la anul, haideti sa folosim telefonul mai putin pentru sms-uri si mai mult pentru stabilirea intalnirilor adevarate, fata in fata, cu cei care ne seamana si pe care vrem sa-i auzim, sa-i intrebam, sa-i vedem zambind.

Credem ca este timpul sa ne ingrijim mai mult. Parul si pielea si gandurile si tinuta. Asa cum cititm etichetele alimentelor, e timpul sa invatam sa le citim si pe cele ale cosmeicelor folosite. Pielea noastra nu este una si aceeasi cu gandul nostru. Ea respira separat de plamani si are nevoi proprii, separate de nevoile corpului.
Asa cum poftim la un aliment sanatos, pielea noastra pofteste la ingrediente sanatoase, care sa o hraneasca natural, sa o hidrateze si sa o parfumeze delicat, non-agresiv, asa cum o fac cosmeticele sintetice.

Credem ca este timpul sa ascultam nevoile partilor care ne alcatuiesc, in mod separat, si sa le indeplinim in mod egal, cu drag, caci, in fond, fiecare cerinta distincta a corpului nostru este, de fapt, o cerinta a noastra. Si fiecare nevoie satisfacuta este, de fapt, un pas in fata spre fericirea si echilibrul nostru.

La multi ani! Va dorim multa determinare in a va duce planurile la bun final si multa atentie pentru a auzi clar nevoile care va conduc catre echilibru.

Leave a Comment

Produsele by Codru sunt create exclusiv din ingrediente de puritate înaltă si au o puternică rădăcină românească, fiind manufacturate chiar în inima Transilvaniei, departe de aerul poluat al orașelor.

X