/  Fără categorie   /  De la vis la… laborator!

De la vis la… laborator!

DSC_8624

În general, poveştile încep cu un “a fost odată” liniştit şi plin de visare. Povestea mea a început, însă, cu o nemulţumire agitată pentru că nu reuşeam să găsesc, pe piaţă, produsele cosmetice cu care pielea mea să se simtă…în pielea ei. Chiar şi cele mai scumpe creme în care investeam bani – şi ulterior răbdare, aşteptând rezultatele – se dovedeau a fi fără efecte spectaculoase.

Aşa m-am convins să încerc altceva…iniţial, în propria bucătărie, cu recipiente nou achiziţionate şi ingrediente de foarte bună calitate, cu un caiet nou, în care îmi notasem câteva reţete.

Avântul a fost mare. Rezultatul – surprinzător, pentru că aproape nu îmi venea să cred că… „mi-a ieşit!”. Eram atât de fericită să constat că texturile cremelor erau conform aşteptărilor, ca sunt absorbite în piele cu atâta uşurinţă şi că miros atât de bine. Au urmat testări cu prietenele, feed-back-uri aşteptate cu sufletul la gură, ploi de entuziasm şi, mai ales, încurajări. Multe încurajari să continui, să fac şi altfel de produse, mai diversificate, mai aromate, mai pentru anumite probleme ale tenului, mai pentru seară, mai pentru zi, mai pentru fericire…

Atât a fost de ajuns pentru a-mi comanda şi mai multe eprubete, şi mai multe pahare Berzelius, şi mai multi cilindri gradaţi şi – mai ales – şi mai multe INGREDIENTE.
Le-am mirosit, le-am cercetat proprietăţile, le-am combinat, le-am aplicat pe propria piele. Le-am iubit deopotrivă şi le-am lăsat pe toate să-mi fie dragi în mod egal, unele pentru mirosuri şi altele pentru proprietăţile lor minune, unele pentru texturi şi altele pentru încăpăţânarea cu care nu acceptau să acţioneze decât în anumite combinaţii.

Visul a crescut. S-a transformat într-un laborator cochet şi luminos, în care mă simt mereu micul alchimist, gata să transforme uleiurile în minuni pentru frumuseţe.
Nimic nu se compară cu aceste cosmetice din ingrediente 100% naturale, executate cu atenţie şi drag, după reţete încercate şi perfecţionate manual, de-a lungul timpului.

Am căutat să elimin orice ingredient sintetic. Inclusiv pentru conservarea cosmeticelor, folosesc fermentul din rădăcină de ridiche, una dintre cele mai noi descoperiri în materie de cosmetice organice. Cosmeticele by Codru au fost create special pentru fiecare categorie de ten, cu ingrediente din surse sigure, pentru îmi place să ofer şi nobleţe produselor mele, nu doar o aromă minunată. Dintre lucrurile cele mai importante la care nu renunţ niciodată, atunci când pătrund în laboratorul by Codru sunt VISELE şi CALITATEA INGREDIENTELOR folosite.
Pentru că, de fapt, acesta este şi principiul visului realizabil: să-i pui la bază ingrediente de calitate. Doar aşa, rezultatul va fi mereu spectaculos şi durabil.

Leave a Comment

Produsele by Codru sunt create exclusiv din ingrediente de puritate înaltă si au o puternică rădăcină românească, fiind manufacturate chiar în inima Transilvaniei, departe de aerul poluat al orașelor.

X